Logo54.162.107.122 
  Home  News  Recent  Forums  Search  Contact
  Menu
 Username

 Password


   Register here

 Main menu
   View images
   BBCode test
 
 Content
   Statement of intent
   Terms Of Service
   IRC Channel
   List Content

 In cooperation with
  OS4Depot.net
  OpenAmiga.org
  OS4Welt

 Links
  AmigaOS4
  IntuitionBase
  UtilityBase
  Amiga Flame
  Amiga Spirit
  AmiKit
  Aminet
  AmiBay
  AmigaBounty
  AmigaWorld
  Exec
  Amiga.cz
  View comments
Title  
  Forums
    Software
      AmigaOS 4  
PhantomScummVM slightly problem20101220 23:47
I had always a slightly problem with ScummVM and it seems that even with the new version (1.2.1) it's still the same.

Upon running the emulator, it opens a shell output which says that the 'translations.dat' file isn't present, but actually is in prog directory.

Any ideas?
Navigate: 1-5 
SeverinRe: ScummVM slightly problem20101221 15:21  #400
@Phantom

Go into the options and set the extras path to point to the scumm drawer, do the same for themes if it keeps falling back to the classic theme
PhantomRe: ScummVM slightly problem20101221 18:44  #406
@Severin

Thanks for the tip. Themes are okay though. :-)
PhantomRe: ScummVM slightly problem20101221 22:16  #411
@Severin

It didn't work. I changed also the .ini file in the ScummVM directory and I used PROGDIR: in extras path, but the same error appears. :-/
ThematicRe: ScummVM slightly problem20101222 07:39  #412
@Phantom

In my installation, looking at scummvm.ini, scummvm dir is only mentioned for savepath.

While everything seems to be in order here, this is the output I get with debug messages enabled (I see the modern GUI):
scummvm -d 4
Debuglevel (from command line): 4
Output sample rate: 44100 Hz
File::open: opening 'translations.dat' failed
WARNING: You are missing the 'translations.dat' file. GUI translation will not be available!
File::open: opening 'logo.bmp' failed
File::open: opening 'cursor.bmp' failed
File::open: opening 'cursor_small.bmp' failed
File::open: opening 'checkbox.bmp' failed
File::open: opening 'checkbox_empty.bmp' failed
File::open: opening 'logo_small.bmp' failed
File::open: opening 'search.bmp' failed
File::open: opening 'helvr12-l1-ASCII.fcc' failed
File::open: opening 'helvr12-l1-ASCII.bdf' failed
File::open: opening 'helvr12-l1.fcc' failed
WARNING: Failed to load localized font 'helvr12-l1.bdf'. Using non-localized font and default GUI language instead!
WARNING: Missing data asset: 'tooltip_bg'!
WARNING: Missing data asset: 'radiobutton_default'!
WARNING: Missing data asset: 'radiobutton_disabled'!
WARNING: Missing data asset: 'radiobutton_selected'!
WARNING: GraphicsWidget has size 283x80, but a surface with 287x80 is to be set!
WARNING: GraphicsWidget has size 283x80, but a surface with 287x80 is to be set!
File::open: opening 'helvr12-l1-ASCII.fcc' failed
File::open: opening 'helvr12-l1-ASCII.bdf' failed
WARNING: Failed to load localized font 'helvr12-l1.bdf'. Using non-localized font and default GUI language instead!
WARNING: Missing data asset: 'tooltip_bg'!
WARNING: Missing data asset: 'radiobutton_default'!
WARNING: Missing data asset: 'radiobutton_disabled'!
WARNING: Missing data asset: 'radiobutton_selected'!
WARNING: GraphicsWidget has size 283x80, but a surface with 287x80 is to be set!
SeverinRe: ScummVM slightly problem20101222 11:54  #414
@Phantom

I had the same problem, but setting the extras path solved it for me. Actually I set all 3 to the full path to the scumm drawer.
Navigate: 1-5 
Home
Snack! forum website engine, Created in 2008 by Björn Hagström